Trnavská automobilka PSA zmrazila platy na dva roky

15.03.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Najbližšie dva roky môžu zamestnanci trnavskej automobilky PSA Peugeot-Citroën zabudnúť na vyššie platy.
Presne na takomto kompromise sa vo štvrtok 14. marca dohodlo vedenie fabriky s odborármi. Na druhej strane si však môže vyše 3000 zamestnancov aspoň čiastočne oddýchnuť - o prácu v rovnakom období určite neprídu. "Nebudú prepúšťať ani napriek poklesu objednávok. Ľudia tak budú mať, aspoň istý čas, istotu, že neprídu o prácu," povedal šéf Odborového zväzu KOVO Emil Machyna. Fabrika totiž už dlhší čas bojuje s poklesom objednávok. V rámci celého koncernu si negatívny trend môže vyžiadať až 8000 prepustených naprieč Európou. Na Slovensku však namiesto toho budú ľudia pracovať kratšie.
Miesto štandardných 40 hodín o päť hodín týždenne menej. S takýmto výsledkom je spokojná aj automobilka. Išlo nám o udržanie zamestnanosti, odkazuje jej hovorca Peter Švec. Denník HOSPODÁRSKE NOVINY situáciu opísal na prvej a piatej strane v článku s názvom "Trnavská automobilka PSA zmrazila platy. Na dva roky."
 

Vyberte región